fler faktoider

fler faktoider

Böcker: Respons

Peter Olausson, Tredje rikets myter (Forum 2011)

Peter Olausson, Tredje rikets myter (Forum 2011)

Recensioner i media

2012-01

Populär Historia 2/2012: "För mycket kalenderbiteri"

Axel Andersson finner en genomgång vars detaljer och grundlighet stundtals förlorar sig i kalenderbiteri, men som ibland glimrar till.

2011-11-06

DAST: Recension

Kjell E. Genberg menar att boken "tillför mycket ny kunskap, avslöjar tidigare "sanna" saker som strunt och är dessutom rolig på ett stramt sätt." Jag får även reda på att jag "biter över mycket men lyckas hålla tuggan i styr", vilket samtidigt är en god beskrivning och gott beröm.

2011-09-30

UNT: Nazitysklands faktoider som mordredskap

"Den läsvärda boken bidrar till att kasta ljus över det andliga klimat som gjorde Förintelsen möjlig" - Carl Johan Gardell
Annan uppmärksamhet

Hemsidor, bloggar, notiser m.m.

2012-01-04

Roger Bengtsson, Ikon 1931: Faktoider om Hitler och hans gelikar

"Jag gillar idén och upplägget och trots att jag ibland kan tycka det blir lite för mycket uppradanden så är Tredje Rikets Myter ett väldigt bra komplement till annan litteratur som skrivits om Hitler och hans gelikar. Spännande och intressant."

2011-12-01

Monika Orski, skrivarforumet Nafs: Bokklappar 2011

"Faktoidjägaren Peter Olausson har här funnit ett tacksamt ämne att dyka ned i, och han genomför sin utforskning i högt tempo. Tredje rikets myter är en både underhållande och upplysande bok."

2011-11-02

Lars Gyllenhaal: SAS och den svarta solen

"Det här är en guldgruva för den som intresserar sig för de missförstånd, halvsanningar och rena fel som funnits och ännu förekommer i skildringar av Tredje riket."

2011-10-30

dagensbok.com: Spökhistoria

Björn Waller konstaterar att mer omfattande studier av ämnet skrivits (jotack) men att "perspektivet [denna bok] tar på det som hände, och det som fortsätter hända varje gång det som faktiskt hände i vårt grannland i mannaminne berättas om och blir ännu lite mer av en bisarr saga, gör den både underhållande och skrämmande."

2011-10-01

Om Förintelsen: Recension

"Detta är en viktig bok oavsett om man är nybörjare eller påläst på ämnet. Undertecknad som studerat denna epok i mer än 20 år fastnade stenhårt i boken. [...] Den kan varmt rekommenderas!" - Martin Månsson
Kommentera
Tipsa om denna sida

Hexmaster! - Ett odiskutabelt faktum