fler faktoider

fler faktoider

Meta-taggar

För att få bra placeringar av sökmotorerna är det viktigt att ha koll på meta-taggarna description och keywords

Detta var sant en gång i tiden, och några sökmotorer lär fortfarande ta hänsyn till dem. Men i skrivande stund (2005) så har de flesta sökmotorerna tröttnat på manipulerandet och struntar därför i dem. Det gäller även den avgjort viktigaste sökmotorn, Google.

Sökorden tas det inte mycket hänsyn till idag, men vem vet. Om ett tag så kanske det blir den viktigaste "taggen" precis som det var för 4-5 år sedan. Om man värderar dessa meta-taggar i skala 1-10 så är Titeln värd 10 poäng, beskrivning 5 poäng och sökord 0,05 poäng.

Hans Sandblom

Sökmotorerna vet sedan länge att många manipulerar meta-taggarna och skriver in t.ex. britney spears istället för de ord som webbsidan egentligen handlar om. Därför har sökmotorerna sedan länge helt bortsett från alla meta-taggar (eller åtminstone lågprioriterat de som ett rankingkriterium) med undantag för title-taggen.

Lars Iselid

After seeing too many skewed results, many search engine companies wised up and rewrote their search algorithms to ignore Key Word meta tags. Google, for example, doesn't use them at all.

Andrea Harris

Referenser:
Hans Sandblom, SEO Logik: Sökmotoroptimering
Lars Iselid, internetBrus.com: Missuppfattningar om sökning på internet
Andrea Harris, Minerva Minute: The Myth of Meta Tags

Kommentera
Tipsa om denna sida
Sätt betyg: Jättebra | Bra | Godkänd | Dålig

fler faktoider


Hexmaster! - Ett odiskutabelt faktum